Vyhledat
  • Marcela Vuong

Recept - nem rán


photo: Rodrigo Condorcet

Suroviny

500 g mletého masa (mix vepřové a hovězí)

hrst skleněných nudlí mien

hrst hub – jidášovo ucho

hrstka mungo klíčků

1 cibule nebo 3 šalotky

nasekaný čerstvý koriandr

2 mrkve

1 vejce

3 lžíce rybí omáčky

2 lžíce sójové omáčky

1 lžička třtinového cukru

špetka pepře

1 nákrájené chilli

rýžový papír


Zálivka

2 a více dílů horké vody

1 díl rybí omáčky

1 díl limetové šťávy nebo 1/2 dílu rýžového octa

1 díl třtinového cukru

1/2 chilli

2 stroužky česneku


Postup

Skleněné nudle mien namočte na 15 minut v teplé vodě, aby změkly. Jidášovo ucho zalijte vroucí vodou a nechte tak 10 minut odležet.

Nudle slijte, vymačkejte z nich vodu a nakrájejte nebo nastříhejte (v Asii stříháme nůžkami úplně všechno) na cca 5 cm dlouhé kousky. Jidášovo ucho slijte, odkrojte tuhé konce a nasekejte nadrobno.

Mrkev nakrájejte na tenké nudličky, cibuli a koriandr nadrobno. V misce promíchejte všechny ingredience (mleté maso, nakrájené skleněné nudle a jidášovo ucho, mungo výhonky, nasekanou cibuli a koriandr, mrkev a vše spojte 1 vejcem). Přidejte rybí omáčku, sójovou omáčku, nasekané chilli a opepřete. Promíchejte a nechte maso na 15 minut odležet.

Připravte si talíř s vodou, kde navlhčíte rýžový papír. Stačí namočit krátce, jinak se vám papír bude hodně lepit. Na smažené závitky používám jiný rýžový papír (bánh da nem - viz 1. fotka) než na nesmažené!

Připravenou směs dejte na spodní část rýžového papíru a přehněte.

Přeložte levý a pravý okraj do středu, přimáčkněte a dorolujte.

Závitky smažíme na rostlinném oleji (cca 1 cm oleje) do křupava. Podáváme s nudlemi bún, bylinkami a rybí omáčkou (namícháme z uvedených ingrediencí).

Dobrou chuť = chúc ngon miệng!





0 zobrazení