kurzy vaření
o vietnamské kuchyni
Vietnamská kuchyně je velmi rozmanitá a patří mezi ty nejzdravější. Čím je tak specifická? Je to rybí omáčka a čerstvé bylinky! Nejčastěji ucítíte vůni koriandru, perily, máty a citrónové trávy.
Vietnamská kuchyně je založená na rovnováze pěti chutí, které vycházejí z filozofie pěti elementů. Každé jídlo odráží tento princip a vytváří tak dokonalou harmonii sladké, slané, kyselé, pálivé a hořké chuti.
Vietnam je velmi členitý, proto se kuchyně liší dle oblasti a města. Na severu je podnebí chladnější, proto jsou jídla méně pálivá a méně kořeněná. Vietnamská komunita žijící v Čechách je převážně ze severu, takže tuhle kuchyni velmi dobře znáte.
Jižní Vietnam je ovlivněn kuchyní francouzských kolonistů, Thajska a Malajsie. Na jihu se více využívá palmový cukr, kokosové mléko, chilli, kurkuma nebo také kari.
Jídlo je nedílnou součástí vietnamské kultury a představuje pro Vietnamce možnost strávit čas s rodinou a přáteli.
kurzy vaření vietnamské kuchyně
Zuajala vás vietnamská kuchyně? Pojďte se ji naučit na kurzech vaření, které pořádáme ve škole vaření Cocina Rivero v centru Prahy.
co vás čeká?
-
3 chodové menu (konkrétní menu je vypsané v jednotlivých kurzech zde).
-
vietnamská káva
-
rozlévané víno
-
kurz vaření trvá cca 3,5 hodin
ceník
-
veřejný kurz vaření 2900 czk / 1 osoba
-
pokud máte zájem o privátní kurz pro skupiny nebo teambuilding, prosím kontaktujte nás na email info@vuong.cz a rádi vám vymyslíme akci na míru