kurzy vaření
o vietnamské kuchyni
Vietnamská kuchyně je velmi rozmanitá a patří mezi ty nejzdravější. Čím je tak specifická? Je to rybí omáčka a čerstvé bylinky! Nejčastěji ucítíte vůni koriandru, perily, máty a citrónové trávy.
Vietnamská kuchyně je založená na rovnováze pěti chutí, které vycházejí z filozofie pěti elementů. Každé jídlo odráží tento princip a vytváří tak dokonalou harmonii sladké, slané, kyselé, pálivé a hořké chuti.
Vietnam je velmi členitý, proto se kuchyně liší dle oblasti a města. Na severu je podnebí chladnější, proto jsou jídla méně pálivá a méně kořeněná. Vietnamská komunita žijící v Čechách je převážně ze severu, takže tuhle kuchyni velmi dobře znáte.
Jižní Vietnam je ovlivněn kuchyní francouzských kolonistů, Thajska a Malajsie. Na jihu se více využívá palmový cukr, kokosové mléko, chilli, kurkuma nebo také kari.
Jídlo je nedílnou součástí vietnamské kultury a představuje pro Vietnamce možnost strávit čas s rodinou a přáteli.
kurzy vaření vietnamské kuchyně
Zuajala vás vietnamská kuchyně? Pojďte se ji naučit na mých kurzech vaření, které pořádám v prostoru Město moře v Holešovicích.
Pokud preferujete soukromí a rádi vaříte ve své kuchyni, dojedu až k vám domů! Stačí se domluvit s přáteli, vymyslíme menu a já přivezu vše potřebné (min. počet 4 osoby). Termín soukromého kurzu si domluvíme individuálně.
co vás čeká?
-
3 chodové menu
-
vietnamská káva
-
exotické ovoce
-
rozlévané víno / pivo
-
kurz vaření trvá 3,5 - 4 hodiny
-
cena 2500 czk