top of page

kurzy vaření

o vietnamské kuchyni

Vietnamská kuchyně je velmi rozmanitá a patří mezi ty nejzdravější. Čím je tak specifická? Je to rybí omáčka a čerstvé bylinky! Nejčastěji ucítíte vůni koriandru, perily, máty a citrónové trávy. 

Vietnamská kuchyně je založená na rovnováze pěti chutí, které vycházejí z filozofie pěti elementů. Každé jídlo odráží tento princip a vytváří tak dokonalou harmonii sladké, slané, kyselé, pálivé a hořké chuti. 

Vietnam je velmi členitý, proto se kuchyně liší dle oblasti a města. Na severu je podnebí chladnější, proto jsou jídla méně pálivá a méně kořeněná. Vietnamská komunita žijící v Čechách je převážně ze severu, takže tuhle kuchyni velmi dobře znáte.

Jižní Vietnam je ovlivněn kuchyní francouzských kolonistů, Thajska a Malajsie. Na jihu se více využívá palmový cukr, kokosové mléko, chilli, kurkuma nebo také kari. 

Jídlo je nedílnou součástí vietnamské kultury a představuje pro Vietnamce možnost strávit čas s rodinou a přáteli. 

kurzy vaření vietnamské kuchyně

Zuajala vás vietnamská kuchyně? Pojďte se ji naučit na kurzech vaření, které pořádáme ve škole vaření Cocina Rivero v centru Prahy.

co vás čeká? 
  • 3 chodové menu (konkrétní menu je vypsané v jednotlivých kurzech zde).

  • vietnamská káva 

  • rozlévané víno 

  • kurz vaření trvá cca 3,5 hodin

ceník

  • veřejný kurz vaření 2900 czk / 1 osoba

  • pokud máte zájem o privátní kurz pro skupiny nebo teambuilding, prosím kontaktujte nás na email info@vuong.cz a rádi vám vymyslíme akci na míru

bottom of page