top of page
koriandrvietnamsky rau mùi je jedna z nejpoužívanějších bylinek ve vietnamské kuchyni. Koriandr najdete skoro v každém vietnamském jídle. Má silné aroma a výraznou intenzivní chuť. | perilarau tía tô je velmi často využívaná bylinka. Má zeleno-fialové listy, které připomínájí kopřivu. Svou chutí připomíná mátu či meduňku, je lehce nahořklá. Skvělou vlastností je, že podporuje trávení! Hodí se skvěle do salátů nebo k bún chả. | thajská bazalkarau húng quế připomíná klasickou bazalku, její chuť je ale mnohem aromatičtější a štiplavější. Chutná po lékořici či anýzu. Skvěle se hodí ke kachně, do salátů či nesmažených nem. |
---|---|---|
klasnatkarau kinh giới připomíná vzhledem kopřivu. Chutná podobně jako meduňka a má citrusovou vůni. Tato bylinka podporuje trávení. Využívá se hojně v různých pokrmech vietnamské kuchyně. | mexický koriandrrau mùi tàu je tropická bylinka podobná koriandru, má ještě výraznější chuť. Ve Vietnamu se podává k masu nebo taky k Phở. | rybí mátarau diếp cá má velmi specifickou vůní, která někomu může připomínat rybinu. Jí se nejčastěji k masu. |
vodní celerrau cần je svěží zelenina. Chutná podobně jako řapíkatý celer, ale je jemnější a voní po limetách. Můžete ho orestovat s hovězím masem nebo se perfektně hodí k bún cá. | vodní špenátrau muống je jeden z nejdostupnějších druhů zeleniny ve Vietnamu a můj nejoblíběnější! Jeho příprava je velmi jednoduchá. Můžete ho orestovat s česnekem nebo jednoduše uvařit a namáčet do rybí omáčky. | cejlonský špenátrau mồng tơi svým vzhledem a chutí připomíná baby špenát. Nejčastěji se používá k přípravě krabích či krevetových polévek canh. |
hořčičný listrau cải je podobný pak choi, má lehce nahořklou chuť. Nejčastěji se fermentuje, taky se restuje se zázvorem a šalotkou nebo je součástí polévek canh. | galadiumbac ha je zelenina ideální k restování s masem nebo můžete přidat do polévek. Konzumují se stonky, které mají pórovitou křehkou konzistenci. | listy chryzantémy jedlérau cúc se převážně využívá do polévek canh. Pro kuchyňské zpracování se hodí mladé listy a stonky. |
bottom of page